Chcem ponuku

5 najčastejších dôvodov, prečo sa Vám nedarí predať nehnuteľnosť

Predaj nehnuteľnosti je zväčša dlhodobý a stresujúci proces, no pokiaľ chcete predať nehnuteľnosť rýhlo a za férovú cenu, radi Vám s tým pomôžeme.


1. Chybné stanovenie predajnej ceny


Príliš vysoká alebo príliš nízka cena je jedným z hlavných dôvodov prečo sa vám nedarí predať svoju nehnuteľnosť. Pri vysokej predajnej cene je táto situácia v celku logická, ale prečo vadí, ak je ohodnotenie nehnuteľnosti príliš nízke? Vo všeobecnosti pôsobí nedôveryhodne. Kupujúci za nízkou cenou často vidí nejaký háčik a tak upredností nehnuteľnosť s odpovedajúcou cenou.

TIP: Pri správnom stanovení ceny treba dôkladne zhodnotiť stav danej nehnuteľnosti, lokalitu v ktorej sa nehnuteľnosť nachádza, nesmieme zabudnúť na vybavenosť, vek, okolie, rozmery a mnoho ďalšieho. 

Častokrát sa požadovaná cena odvíja od finančných potrieb predávajúceho alebo od “emocionálneho puta” k nehnuteľnosti. Pri predaji treba myslieť ako nakupujúci, ktorý hľadá čo najlepšiu nehnuteľnosť za čo najprijateľnejšiu sumu. 

To, či ste stanovili vysokú predajnú cenu vám napovie aj počet obhliadok a dopyt na danú nehnuteľnosť. Pokiaľ, si ale chcete byť istý, že ste nič nezanedbali, prečítajte si naše rady. Minimálne množstvo obhliadok značí, že nehnuteľnosť pre kupujúcich nie je zaujímavá, resp. je opozeraná. Pokiaľ je vaša nehnuteľnosť na realitnom trhu už dlhšiu dobu, kupujúci majú tendenciu sa k nehnuteľnosti stavať nedôverčivo. 

2. Absencia kvalitnej prezentácie

Fotky, obsah fotiek, home-staging, informácie o nehnuteľnosti a celková prezentácia, to sú len základné výstupy, ktoré určite pomôžu nehnuteľnosť predať čosi rýchlejšie. Mnoho predávajúcich podceňuje spomínaný krok prípravy na predaj. Majitelia často pridajú nehnuteľnosť na portál bez fotiek, alebo zriadi fotky vo veľmi zlej kvalite a pridá popis v dvoch vetách. 

80% podnetov prijímame zrakom a práve tento moment má za úlohu prilákať a očariť kupujúcich.

TIP: Kvalitné fotky sú základom úspešného predaja. Tmavé, nekvalitné fotografie môžu zapríčiniť, že nehnuteľnosť stratí na svojej atraktivite. Dôležité je dbať aj na obsah fotiek - dať pozor, aby bola nehnuteľnosť uprataná a celkový dojem bol príjemný

V prípade prezentácie netreba zabúdať na kvalitné a pravdivé informácie, ktoré poskytnú záujemcovi prehľad o celkovom stave bytu. Kupujúci určite ocení pokiaľ spomeniete typ kúrenia, výdavky a poplatky, na aké svetové strany je nehnuteľnosť orientovaná, či je nehnuteľnosť zateplená, poprípade spomenúť kanalizáciu, susedov, poschodie, lokalitu a jedinečné prednosti danej nehnuteľnosti.

3. Zastúpenie viacerých realitných kancelárií

Pomerne častou chybou pri predaji nehnuteľnosti je zastúpenie viacerými realitnými kanceláriami. Mnohí majitelia si totiž myslia, že nehnuteľnosť týmto krokom predajú rýchlejšie. V konečnom dôsledku tým predaju len uškodíte.

Pýtate sa prečo? Kupujúci pri prezeraní nehnuteľností nahliada na viacero realitných portálov, kde vidí vašu nehnuteľnosť. Je síce pravda, že nehnuteľnosť vidí častejšie, ale zároveň na každom portáli vidí odlišné fotky, odlišný popis a dokonca aj odlišnú cenu. Každý maklér má totiž svoju komunikačnú a predajnú stratégiu, ktorú sa snaží využiť. Preto v očiach záujemcu bude vaša nehnuteľnosť vypadať nedôverčivo.  

4. Neuspejete pri obhliadke

Samotnú obhliadku netreba podceniť. Práve tu je potrebné osloviť potenciálnych záujemcov. Vždy dbajte na upratanú nehnuteľnosť, častokrát sa oplatí investovať do vizuálnej úpravy. Netreba zabudnúť na to, aby sa záujemca cítil v nehnuteľnosti príjemne. Môžete vyskúšať naše rady, alebo existuje niekoľko firiem, ktoré sa špecializujú na home-staging - štylizácia interiéru. Pri obhliadke majte prichystané malé občerstvenie a buďte pripravený na otázky, na ktoré odpovedajte pravdivo a úprimne. 

5. Nepredávate nehnuteľnosť nám

Pokiaľ nemáte záujem strácať čas na trhu realít a chcete predať vašu nehnuteľnosť čím skôr, obráťte sa na nás. My vašu nehnuteľnosť kúpime za férovú cenu, s okamžitou platbou, bez zbytočných tretích strán a v priebehu niekoľkých dní. Vyplňte náš formulár a my sa Vám obratom ozveme.

Nie sme realitná kancelária, sme iBuyer. Nehnuteľnosti nakupujeme priamo my, za naše finančné prostriedky

Bežný predaj nehnuteľnosti trvá v priemere 116 dní, ktoré sa niekedy môžu dostať až na hranicu 6 a viac mesiacov, kvôli rôznym komplikáciám v procese predaja či už zo strany kupujúceho alebo predávajúceho. REINS vie predaj urýchliť o viac ako 85 dní.






 



Pokračujte v čítaní