Chcem ponuku

5 rád, aby váš domov pôsobil útulnejšie

Chceli by ste, aby ste sa vo svojom domove cítili pohodlne a príjemne? No stále, neviete prísť na to, čo zmeniť, aby pôsobil útulne? Máme pre vás 5 rád, ktoré pomôžu zvýšiť úroveň pohodlia vášho domova, bez prehnaných výdavkov

Vo vašej nehnuteľnosti by ste sa mali cítiť príjemne, oddýchnuť si a nie byť vyčerpaní. Neusporiadaný domov plný chaosu a neporiadku vám určite nedodá na energii a pokoji. Ak budete mať svoj domov usporiadaný, bude z neho pokojný a relaxačný priestor, ktorý vám pomôže aj v samotnej produktivite.

1. Začnite svetlom 

Svetlo, prinesie teplo do domu. Pri výbere svetla zvážte tzv. “vrstvenie” osvetlenia. Vždy dbajte na to, aby ste v miestnosti mali viac zdrojov svetla. Odporúčame striedať jednotlivé svietidla a vytvoriť, tak rôzne úrovne. Práve spomínane vrstvenie svietidiel odráža náladu celej miestnosti, dodáva nám pocit tepla a príjemnú atmosféru. Samotné - drsné - stropné svetlo často pôsobí neosobne a nepríjemné. 

Zároveň odporúčame zvážiť teplotu svietidiel v jednotlivých miestnostiach. Nakoľko teplota svetla má v celku veľký dopad na náš organizmus. Vo všeobecnosti, by sme mali do izieb, kde trávime voľný čas zvoliť teplé zdroje svetla. Tieto sa vyznačujú nažltlým nádychom. Pôsobia príjemnejšie, vyvolávajú pohodu a podporujú kľudový režim tela. V priestoroch ako je napríklad kúpeľňa, zase odporúčame použiť osvetlenie s neutrálnou bielou. Naopak v miestnostiach, kde je potreba sústrediť sa, odporúčame použiť osvetlenie so studenou bielou, nakoľko stimuluje myslenie, udržiava nás sviežich a naštartuje aktivitu.

2. Zahrejte váš priestor s textíliou

Závesy a záclony prinesú pocit domova

Prázdne okná zaujmú strohým dojmom. Okrem toho, že záclony a závesy nabudia pocit komfortu a útulnosti, taktiež poskytuju efekt súkromia. V dnešnej dobe, už pravdepodobne odzvonilo klasickým, parapetným záclonám. No, na oplátku sa môžeme potešiť širokému výberu moderných vzorov, strihov a farieb, ktoré vieme nájsť v obchodoch.  

Koberce zútulnia miestnosť

Drevené a laminátové podlahy sú skvelé, ale v zimnejších ročných obdobiach môžu pôsobiť chladne pod nohami. To isté platí pre dlaždice. Preto umiestnením kobercov zútulnite, zjemníte a zateplíte váš interiér. Využitím kobercov celkovo dôjde k oživeniu a rozjasneniu celej miestnosti. Okrem vizuálneho hľadiska, pomáhajú aj s akustikou v miestnosti. Pri kúpe však dbajte na ideálne veľkosti. 

3. Oživte miestnosť kvetmi 

Samozrejmosťou sú čerstvé kvety, alebo pokojovky. Je len na vás, čo vám viac sedí. Či už zvolíte tie v črepníku, alebo voľne rezané. Pretože práve kvetiny, sú krásnym a voňavým nádychom. Neuveriteľné upokojujú aromaticky, ale aj vizuálne prostredníctvom svojej zelenej farby. Dodajú vášmu domovu prírodu, ktorá pomáha vyčistiť a okysličiť interiér.  

Veľké rastliny alebo stromy v kvetináči veľmi dobre ukážu v otvorených a rozsiahlych priestoroch, zatiaľ čo stolové dosky a menšie povrchy si pekne vystačia aj so sukulentami alebo aranžmánmi z čerstvých kvetov. Pokiaľ máte pocit, že sa kvetom u vás doma nedarí, zvoľte vázu so sušenými kvetmi pre možnosť nulového úsilia - eukalyptus, hortenzia alebo levanduľa sú vynikajúcimi možnosťami.

TIP: Ak chcete, aby vám kvety vydržali čo najdlhšie, základom je pravidelne orezávať stonky a meniť vodu - čím chladnejšia, tým lepšie.. 

4. Zamerajte sa na steny

Farby

Farba je kľúčovým elementom, aby sa váš domov stal príjemnejším. Farby, ktoré si vyberiete majú výrazný vplyv na náladu a celkovú atmosféru v byte. Pri voľbe farby steny,  je dôležité zistiť, aká je vaša ukľudňujúca farba. Vo všeobecnosti, sa pre pokojnú a relaxačnú atmosféru volia farby v jemnejších, resp. zemitých tónoch. Jasné farby naopak môžu pomôcť, pokiaľ sa chcete v danej miestnosti nabiť energiou. Ak chcete vytvoriť v miestnosti rozmanitosť, vyhrajte sa s obľúbenou farbou v dvoch rôznych odtieňoch.

Galéria

Máte pocit, že nemôžete zmeniť pôsobenie domu zo dňa na deň? Určite môžete! Na rýchlu a viditeľnú zmenu odporúčame použiť obrazy, fotky, rámy, grafiky alebo plagáty.  Pretože práve prázdne steny, sú jedným z najhorších páchateľov, ktoré robia nehnuteľnosť neútulnou.

Obrazy alebo fotografie by mali korešpondovať s veľkosťou steny, mali by byť správne nadimenzované na základe mierky steny a nemali by byť zavesené príliš vysoko alebo nízko. Tieto diela by mali tvoriť vzájomne prepojený priestor. Ideálna je kombinácia veľkých a malých kúskov, alebo naopak set rovnakých rozmerov uložených v  mriežke. 

5. Obráťte sa na nás

Neviete si dať rady? Je bytový dizajn pre vás príliš komplikovaný? Využite služby nášho dizajnéra.

Pomôžeme vám s rekonštrukciou nehnuteľnosti, navrhneme vám dizajn bytu na mieru a podľa vašich predstav. Či už plánujete kompletnú rekonštrukciu alebo len dizajnovú, modernú prerábku interiéru sme tu pre vás. V prípade, ak potrebujete pomôcť aj s financovaním, naši finanční špecialisti vám pomôžu nastaviť financovanie hypotéky na rekonštrukciu.

Stačí, ak nám len pošlete mail na info@reins.sk alebo vyplníte náš formulár a my sa s vami radi spojíme. Keďže byty sami kupujeme, tak sa im aj rozumieme.

Okrem toho, že samotnou rekonštrukciou prenesiete svoje bývanie na vyšší level, zároveň tak aj navýšite cenu bytu pri možnom budúcom predaji. 





Pokračujte v čítaní