Get your offer

Prvá kúpa nehnuteľností? Čo by ste mali vedieť pred samotnou kúpou

Keďže trh s bývaním sa naďalej stabilizuje a zdá sa, že sadzby hypoték majú klesajúcu tendenciu, záujemcovia o prvé bývanie sa chcú pustiť do vlastníctva nehnuteľnosti. Kúpa nehnuteľnosti však zahŕňa viac než len výber a predloženie ponuky. Oveľa viac.

Pre tých, ktorí kupujú nehnuteľnosti prvýkrát, je skutočne dôležité, aby sa vzdelávali skôr, ako vstúpia do procesu, aby vedeli, čo môžu očakávať. Kúpa vašej prvej, druhej alebo tretej nehnuteľnosti môže byť neuveriteľne komplikovaná a časovo náročná. Dobrou správou je, že existujú programy a veci, ktoré môžete urobiť vopred, aby ste získali väčšiu kontrolu nad procesom, takže budete mať plynulejší, menej stresujúci zážitok a ušetríte tak svoj čas.



STE PRIPRAVENÍ KÚPIŤ, ALE POTREBUJETE NAJPRV PREDAŤ? ZÍSKAJTE PONUKU V HOTOVOSTI TERAZ



Urobte si poriadok vo financiách

Uistiť sa, že sú vaše financie v dobrom stave, je prvým a najdôležitejším krokom k vlastníctvu nehnuteľnosti. Nezabudnite, že čím nižšia je vaša úroková sadzba, tým nižšie sú vaše mesačné náklady na hypotéku. 😉


Zhromažďovanie potrebných dokumentov

Nikto nemá rád papierovanie, ale je dôležité mať pripravené všetky dokumenty, ktoré veriteľ hypotekárneho úveru potrebuje na schválenie vášho úveru. Patria sem doklady o príjme, daňové priznania za posledné dva roky. Budete tiež potrebovať výpisy z bankového účtu, ako aj kópie všetkých aktuálnych splátok hypotéky.

Ak budete mať aktualizovanú a pripravenú potrebnú dokumentáciu, pomôže vám to rýchlejšie prejsť schvaľovacím procesom hypotéky.  


Najskôr si vyberte hypotéku

Väčšina začínajúcich kupujúcich si najprv hľadá bývanie (to je tá príjemnejšia časť, nie?) a až potom hľadá veriteľa. Tu však nájdete informácie o tom, ako skutočne nájsť - a dovoliť si - dom alebo byt, ktorý chcete.   

Neprekračujte svoj rozpočet

Bez ohľadu na to, ako veľmi sa vám dom alebo byt, o ktorého kúpe uvažujete, páči, snažte sa dodržať svoj rozpočet. Zaviažte sa k maximálnej sume, ktorú ste ochotní zaplatiť na základe trhu, vášho rozpočtu a podmienok na získanie úveru. Pri zostavovaní rozpočtu na nehnuteľnosť majte na pamäti celkové náklady vrátane poistenia, daní z nehnuteľnosti a potenciálnych nákladov na zlepšenie bývania.  

Keď už hovoríme o vylepšeniach, možno si myslíte, že ste dostali skvelú ponuku na rekonštrukciu, ale ako kupujúci si dávajte pozor. Tieto nehnuteľnosti sú zvyčajne spojené s množstvom práce navyše a skrytých nákladov. Preto je pre začínajúcich kupujúcich dobré hľadať nehnuteľnosti pripravené na nasťahovanie sa. S domom alebo bytom pripraveným na nasťahovanie sa môžu kupujúci vynechať stres a nepríjemnosti spojené s rekonštrukciou a hneď si začať užívať svoj nový domov. Prípadné vylepšenia môžete vykonať vždy neskôr, keď budete mať čas a rozpočet.   


POZRITE SI PONUKU NEHNUTEĽNOSTÍ NA PREDAJ PRIPRAVENÉ NA NASŤAHOVANIE SA!


Získajte podrobnú inšpekciu nehnuteľnosti

Po predložení ponuky a jej prijatí predávajúcim sa uistite, že ste si nechali vykonať inšpekciu nehnuteľnosti. Je to služba, ktorá vykonáva vizuálnu kontrolu kvality, bezpečnosti a celkového stavu nehnuteľnosti. Ak sa zistia nejaké závažné problémy alebo obavy, zvážte ďalšie inšpekcie vykonané licencovanými dodávateľmi, aby ste sa nemuseli zaoberať neočakávanými opravami, ktoré by mohli zvýšiť náklady na nehnuteľnosť o tisíce.  







Continuereading