Chcem ponuku

Predaj bytu počas rozvodu

V prípade predaja medzi bývalými partnermi je potreba riadne si rozdeliť a vysporiadať všetok majetok, vrátane peňazí. Prichádzajú náročné a zložité konverzácie, kedy sa s musíte dohodnúť tak, aby nik z Vás nebol škodný.  Rozvod a vysporiadanie majetkových pomerov nemusí byť vždy najjednoduchšie. V nasledujúcom článku Vám poradíme, ako na to. 

Počas rozvodu, nie je hneď nutné byt predávať - jednou z možností je byt si ponechať a vyplatiť expartnera. No v prípade, že ani jeden nechcete v byte ostať, je možné ho predať takmer bez väčších problémov. Avšak treba rátať, že proces celého predaja sa môže pretiahnuť. Z tohto dôvodu je možné prenajať si tzv. náhradné bývanie a v ňom počas predaja zotrvať, aby ste nemuseli bývať tam, kde Vám to už nie je príjemné.

Pri rozvode chcú obe strany mať za sebou túto nepríjemnú situáciu čo najrýchlejšie za sebou. To platí aj pri rozdeľovaní majetku, vrátane nehnuteľnosti. 

Postup vysporiadania majetkového pomeru pri rozvode 

Situácia s rozdelením nehnuteľnosti alebo vyplatení expartnera není zrovna po psychickej stránke pomerne jednoduchá a ideálna. Najlepšie je na podmienkach rozdelenia majetku sa dohodnúť a nezachádzať až k súdnym sporom. Tie sa vo väčšine prípadov len zbytočne predlžujú. 

  1. predaj nehnuteľnosti tretej osobe - získanú čiastku si tak môžete rozdeliť, čo je najjednoduchšie riešenie. Každý si tak, môže zaobstarať svoje vlastné bývanie, bez ohľadu na toho druhého. Pokiaľ sa Vám, ale nehnuteľnosť z nejakého dôvodu nedarí predať, je dobré uzavrieť zmluvu o vysporiadaní spoločného majetku. Návrh môže podať jeden z manželov a to priamo k súdu, ktorý rozhodne o ďalšom postupe.


  1. Oslovte nás - pokiaľ chcete nehnuteľnosť predať v čo najkratšom čase a s čo najmenšími starosťami, kontaktujte nás. Vašu nehnuteľnosť odkúpime a počas celého procesu budeme komunikovať transparentne s oboma stranami, aby sme Vám čo najviac uľahčili už tak dosť zložitú situáciu. 




Pokračujte v čítaní