Chcem ponuku

Na čo by ste sa mali skutočne zamerať pri hľadaní nehnuteľnosti?

Pred samotným hľadaním vášho nového bývania Vám doporučujeme spísať si zoznam, čo by nehnuteľnosť a jej okolie mali spĺňať. Takto presne viete, čo hľadáte. Veľa úložného priestoru? Miestnosť na uskladnenie potravín? Dobrá dostupnosť verejnej dopravy?   

Vzhľadom na to, že priemerná dĺžka vlastníctva nehnuteľnosti je 16 rokov, chcete si byť istí, že nájdete dom alebo byt, ktorý bude spĺňať všetky vaše potreby - vnútri aj vonku - teraz aj počas niekoľkých nasledujúcich rokov. 

Pri jednom z najväčších rozhodnutí o kúpe vo svojom živote nezabudnite zohľadniť nasledujúce skutočnosti, aby ste vedeli, na čo by ste sa mali pri hľadaní nehnuteľnosti skutočne zamerať.


Lokalita, lokalita, lokalita!

Pri výbere vysnívaného domova je to všetko o „lokalite, lokalite, lokalite“. Nie nadarmo sa táto fráza pripisuje zosnulému britskému realitnému magnátovi lordovi Haroldovi Samuelovi. Na nehnuteľnosti môžete zmeniť takmer všetko, ale nemôžete zmeniť jeho polohu. 

Venujte pozornosť lokalite, kde sa nehnuteľnosť nachádza. Aký máte výhľad? Sú pouličné lampy priamo za oknami? Nevadí Vám prílišný hluk z ulice? 


Susedia

Bývanie v dobrej štvrti je na prvom mieste v zozname kupujúcich nehnuteľnosť. 

Pre kupujúcich sú dôležité tieto vlastnosti susedstva: 

  • Cítiť sa bezpečne: 83%  

  • Možnosť pešej chôdze: 83% 

  • Preferovana lokalita: 60 %  

  • Blízkosť obchodov, služieb a/alebo voľnočasových aktivít: 58%  

  • Optimálne dochádzanie do práce alebo do školy/škôlky: 58 %: 53%  

  • Ponúka pocit komunity alebo spolupatričnosti: 51% 

  • Blízko k rodine a priateľom: 50%  

  • V preferovanom školskom obvode: 44%  

Dobrú predstavu o atmosfére lokality si môžete urobiť aj jednoduchou jazdou autom alebo prechádzkou. Zistite tak, ako je to s dopravou a zápchami, počúvajte úroveň hluku a všímajte si, ako sú bytové domy, alebo domy v danej lokalite udržiavané (alebo nie).  

Kvalita škôl

Ak máte deti alebo plánujete založiť si rodinu, kvalita škôl v danej lokalite môže výrazne ovplyvniť miesto, kde budete nehnuteľnosť kupovať. Bývanie v dobrom školskom obvode môže tiež zvýšiť hodnotu vašej nehnuteľnosti pri ďalšom predaji. 

Štatistiky bezpečnosti a kriminality

Pocit bezpečia a istoty vo vašej nehnuteľnosti a okolí je prvoradý. Pri skúmaní štatistík kriminality a bezpečnostných záznamov myslite na mieru násilnej a majetkovej trestnej činnosti. Tieto informácie môžete získať od miestneho policajného oddelenia a iných mestských a štátnych orgánov. 

Čas dochádzania a doprava

Každodenné dochádzanie do práce alebo na iné miesta môže výrazne ovplyvniť kvalitu vášho života. Zhodnoťte blízkosť nehnuteľností ktoré si vyhliadnete, k vášmu pracovisku, či sa počas ranných a poobedných hodín tvoria zápchy a možnostiam verejnej dopravy. Skúste použiť nástroje ako Google Maps alebo Waze, ktoré vám pomôžu odhadnúť čas dochádzania a najlepšie trasy počas rôznych hodín dňa. 

Vybavenie a služby

Všetci sa sem - tam radi chodíme najesť von, však? Zvážte dostupnosť základných zariadení a služieb v okolí, ako sú obchody s potravinami, zdravotnícke zariadenia, rekreačné oblasti a možnosti zábavy.  

Budúci rozvoj a hodnota nehnuteľností

Ako sme už spomenuli, ak si kúpite nehnuteľnosť , je pravdepodobné, že v nej budete bývať dlhší čas. Určite by ste sa mali zamyslieť nad tým, ako bude vaša nová lokalita vyzerať v budúcnosti. 

Prieskum potenciálneho budúceho vývoja v oblasti vám môže poskytnúť informácie o tom, ako sa môže okolie časom vyvíjať - a ovplyvniť hodnotu nehnuteľnosti a dlhodobý vplyv na vašu investíciu. 

Ak budete vedieť, na čo by ste sa mali pri hľadaní domu alebo bytu skutočne zamerať, ľahšie zistíte, či ste našli ten správny. Skvelé informácie o dostupných nehnuteľnostiach vo vašej oblasti môžete nájsť a získať aj na stránke www.reins.sk. Ak chcete kúpiť nehnuteľnosť, pozrite si našu stránku. Naši obchodníci sú pripravení pomôcť vám nájsť ideálne miesto. 


Potrebujete predať svoju nehnuteľnosť pred kúpou ďalšej? Aj s tým vám môžeme pomôcť. A to rýchlo. Stačí získať bezplatnú, nezáväznú ponuku v hotovosti a spojiť nákup a predaj s REINS. Môžete ušetriť tisíce! 


Pokračujte v čítaní