Chcem ponuku

Čo je to iBuyer?

Ak chcete alebo potrebujete predať svoju nehnuteľnosť rýchlo a jednoducho, iBuyer je vaša najlepšia voľba, ale čo je to iBuyer a ako tento proces funguje? 

Systémom iBuyer môžete predať svoju nehnuteľnosť bez realitnej kancelárie. Erik Baťalík, CEO spoločnosti REINS, priniesol tento spôsob obchodovania s realitami na Slovensko pred dvanástimi rokmi. 

V tomto blogu Vám spolu s naším CEO priblížime, ako aj vy môžete predať svoj byt alebo dom iBuyerovi a získať tak ponuku za 24 hodín.


Čo je to iBuyer?

iBuyer je okamžitý kupujúci. Táto definícia je krátka, ale zároveň výstižná. „Ide o model realitnej transakcie, pri ktorom sa nič zbytočne nepredlžuje, pretože iBuyer nehnuteľnosť rýchlo a jednoducho kúpi priamo od jej majiteľa a novým vlastníkom sa stáva on,“ vysvetľuje Mgr. Erik Baťalík, CEO REINS, First iBuyer in Slovakia, člen americkej komory realitných maklérov. „Je to americký model obchodovania s nehnuteľnosťami, ktorý sa u nás veľmi rýchlo ujal. Svedčí o tom fakt, že sme v priebehu desiatich rokov okrem Slovenska otvorili ďalšie pobočky aj v Čechách a v Rakúsku.“

Majitelia, ktorí predávajú iBuyerovi, obchádzajú väčšinu problémov s predajom svojej nehnuteľnosti predajom priamo kupujucemu. 


Objavte hodnotu svojho domova online zadarmo za pár minút!

Platbu za nehnuteľnosť môžete získať okamžite. Požiadajte o nezáväznú ponuku na váš byt alebo dom. Bez obhliadok, bez stresu a s úplnou kontrolou. 

Kliknite na odkaz a dozviete sa viac: https://www.reins.sk/chcem-predat


Výmenou za pohodlnejšiu transakciu majitelia nehnuteľností predávajú svoj byt alebo dom za rozumnú, ale zľavnenú cenu. IBuyer zarába peniaze na investícii predajom nehnuteľnosti. Investičná stratégia iBuyera zahŕňa vytváranie mnohých malých ziskov v mnohých domácnostiach namiesto veľkých ziskov v niekoľkých domácnostiach.

„Ľudia teda svoj byt predajú za pár minút z pohodlia obývačky bez toho, aby sa stretli s obchodníkom. Dá sa to práve vďaka technológiám a dátam, ktorými iBuyingové spoločnosti disponujú”, dodáva Mgr. Erik Baťalík s tým, že vedia na diaľku nehnuteľnosť reálne oceniť aj zrealizovať všetky ostatné potrebné kroky.


Prečo predať nehnuteľnosť cez iBuyer?

Predaj iBuyerovi je o pohodlí pre predávajúceho a kupujúceho. Povedzme si narovinu, predaj nehnuteľností tradičným spôsobom, teda realitnou kanceláriou, je obrovský časovo náročný proces. 

Potreba rýchlejších a pohodlnejších transakcií s nehnuteľnosťami s okamžitým predajom ponúka len iBuying.

Tu je niekoľko dôvodov, prečo sa majitelia rozhodli predať svoju nehnuteľnosť iBuyerovi: 

  • sťahovanie - potrebujete rýchlu hotovosť na presťahovanie sa

  • smrť v rodine

  • rozvod

  • dedičstvo

  • nákup nového domu alebo bytu, zatiaľ čo ste ešte povinný čerpať prvú hypotéku na bývanie

  • rýchla hotovosť z krátkodobej investície

  • chcete si kúpiť novú nehnuteľnosť a potrebujete hotovosť na zálohu


Zjednodušené transakcie

Predávajúci aj kupujúci chcú, aby predaj nehnuteľnosti prebehol čo najrýchlejšie a bez problémov. Keďže platforma iBuyer zarába svoje peniaze z percenta z predaja (štandardne päť až osem percent) a ich jedinou zodpovednosťou voči obom stranám je zaviesť a sprostredkovať obchod, obchody sa uzatvárajú v priebehu niekoľkých dní namiesto týždňov či dokonca mesiacov. „Niekedy chceme nehnuteľnosť aj vidieť, niekedy to ani nie je potrebné, pretože ak máme dostatočné dáta, dokážeme urobiť cenovú ponuku aj na diaľku na základe lokality a ďalších údajov o byte. iBuyer kupuje nehnuteľnosť pre seba s tým, že ju celú zrenovuje a vráti na trh,“ vysvetľuje CEO.


Určite si dátum predaja a sťahovania

Predať svoju nehnuteľnosť a okamžite sa odsťahovať je naozaj zložité. Presťahovanie si vyžaduje čas a prípravu, takže nie vždy je predávajúci pripravený v momente, keď sa chce kupujúci nasťahovať

Tento problém iBuyer rieši tak, že požiadate o dátum vysťahovania. iBuyer je zvyčajne flexibilný, pokiaľ ide o dátumy vysťahovania. CEO Erik Baťalík dodáva: „Predávajúci si pritom môže určiť termín, kedy chce nehnuteľnosť predať, a odsťahovať sa s ohľadom na svoje ďalšie bývanie alebo okolnosti. Za svoj byt teda dostane cenu čo najbližšiu trhovej a zároveň získava časovú flexibilitu, čo je podľa mňa na nezaplatenie.”


Predávajúci je spokojný s ponukou a kupujúci je spokojný s investíciou. Ide o obojstranne výhodnú a transparentnú transakciu. Pamätajte, že iBuyeri sú z väčšej časti rozumní obchodníci. Ak sa vám zdá ponuka príliš nízka, vždy sa môžete pokúsiť o vyjednávanie bez strachu, že urazíte iBuyera. 

Ako uvádza Baťalík, iBuyer nehnuteľnosť kúpi, prerobí ju a zase predá. „Všetko vyrieši iBuyer. Pre kupujúceho bytu z druhej ruky, teda kompletne prerobeného pôvodného bytu, je zas výhodné to, že kupuje byt, ktorý je v stave porovnateľnom s novostavbou a môže sa rovno nasťahovať bez potreby riešiť rekonštrukciu“. 

Predajte svoj dom rýchlo a jednoducho

Teraz, keď máte odpoveď na otázku „Čo je to iBuyer?“ Vaša ďalšia otázka by mala byť "Na čo čakám?" Nie je čo stratiť. Spoločnosť REINS spadá pod iBuyerov a sme pripravení urobiť hotovostnú ponuku. Jednoducho požiadajte o ponuku tu: https://www.reins.sk/chcem-predat a predané môžete mať ešte dnes. Bez obhliadok, bez stresu a s úplnou kontrolou.





Pokračujte v čítaní