Chcem ponuku

Ako zlepšujeme kvalitu predaja bytov v REINS?

"Potreboval som byt, ktorý je pripravený na nasťahovanie," to bola požiadavka nášho klienta. Pri obhliadke bytu, ho odradil jeho pôvodný stav. Potreboval priestor, aby sa mohol okamžite nasťahovať aj so svojou rodinou, pričom by neprekročil rozpočet a nehnuteľnosť by bola dobrom stave. „Pred niekoľkými rokmi som predal svoj byt spoločnosti REINS, čo mi pomohlo splatiť moje pôžičky, a tak som sa znova obrátil na túto spoločnosť. Nastal čas kúpiť si nový domov – a som rád, že som toto rozhodnutie urobil.“


Stav nehnuteľnosti sa stáva čoraz dôležitejším pre kupujúcich, ako je náš klient, najmä keď sa dostupnosť s vysokými úrokovými sadzbami sprísňuje. Ukazuje sa, že ľudia v roku 2023 šetria menej, pričom miera osobných úspor klesla pod historický priemer, čo ovplyvňuje aj to, že predávajúci svoj byt nie sú finančne schopný pripraviť na predaj - vykonať potrebnú rekonštrukciu či opravu. Náklady na modernizáciu nehnuteľností sa za posledných päť rokov viac ako zdvojnásobili, takže nie je prekvapujúce, že 67 % kupujúcich a 77 % predávajúcich nechce investovať do rekonštrukcií alebo opráv.


Ako jedna z najväčších spoločností, ktorá sa zaoberá kúpou a predajom nehnuteľností na Slovensku a v Čechách sme schopní preklenúť priepasť medzi predávajúcimi a kupujúcimi, pokiaľ ide o stav nehnuteľnosti. Vieme ako stav nehnuteľnosti zohľadniť pri tvorbe cien pre predajcov a zabezpečiť tak, že naše byty sú pripravené pre potenciálnych kupcov.


Poskytujeme rekonštrukciu s cieľom poskytnúť kupujúcim byty na kľúč

70 % kupujúcich tvrdí, že chcú byty na kľúč hneď a teraz. Posilnili sme preto naše možnosti opráv a renovácií, ako aj naše sužby interierového dizajnu, aby sme kupujúcim poskytli viac možností na kľúč. REINS investuje do nevyhnutných vylepšení, aby sa zabezpečilo, že byt bude predajný a pripravený pre nových majiteľov. Vykonávame dôkladnú rekonštrukciu s plne modernými povrchovými úpravami, ktoré náš tím odborníkov dokončuje ešte pred uvedením bytu na trh – to zahŕňa projekty od renovácie kuchýň a kúpeľní až po prepracovanie pôdorysov, výmenu starých podláh, vymaľovanie interiéru, nové interiérové a vchodové dvere, apod. Vďaka týmto vylepšeniam sme schopní zabezpečiť, aby bol byt pripravený k okamžitému nasťahovaniu sa (najmä keď sa náklady na modernizáciu nehnuteľnosti  za posledných päť rokov viac ako zdvojnásobili). Realizujeme nadčasové a funkčné rekonštrukcie, ktoré dnes kupujúci na trhu s nehnuteľnosťami očakávajú.

S obrovskými skúsenosťami majú naši interiéroví dizajnéri prehľad o trendoch, o tom, čo sa predáva a čo nie. Náš tím vytvára návrhy pre rekonštrukcie bytov na základe lokality pre každý z našich trhov. Šablóny sa menia na návrhy na mieru, aby sme umožnili renovácie vo veľkom meradle a vytvorili profesionálne navrhnuté priestory všade, kde pôsobíme. Výsledkom je, že byty, ktoré spoločnosť REINS vlastní spĺňajú štandardy vysokej kvality, ale sú dokončené za konkurencieschopnejšiu cenu v rýchlejšom časovom horizonte, ako keby si kupujúci nezávisle najímal dizajnérov a dodávateľov.


Pre typický 3 izbový byt  by celý súbor plánov na rekonštrukciu trval približne 150 hodín. S naším tímom a technológiou to trvá v priemere 6,5 hodiny na jednu domácnosť – to je o 95 % rýchlejšie.


Okrem investovania do cielených projektov, sme viac ako zdvojnásobili našu efektivitu rekonštrukcií, aby sme mohli dodať kvalitné byty na kľúč za kratší čas. Nášmu tímu odborníkov sa podarilo výrazne zlepšil rýchlosť a úroveň dokončenia bytov.  Doteraz sme zrenovovali takmer 300 bytov – a tieto byty sa zvyčajne predávajú o takmer 30 % rýchlejšie ako byty v pôvodnom či nezrekonštruovanom stave. 


V REINS neustále vyvíjame nové technológie na zlepšenie našej ponuky nehnuteľností, čím našim zákazníkom ešte viac zjednodušíme cestu k ich kúpe nového domova.


Pokračujte v čítaní